Sajam zdravstvenog turizma BiH - Bosnia Healthcare 2nd Bosnia Healthcare & Services Expo

Od 21. do 22. maja 2021.god u hotelu Holiday Inn Sarajevo održan je Sajam zdravstvenog turizma BiH na kojem su promovisane prestižne bolnice u Turskoj.

21.5.2021. god. sajam su posjetili učenici IIIf odjeljenja, čkanovi sekcija Zdravi životni stilovi i Mladi kroz život i ekologija u pratnji profesorica dr. Ribane Kadribašić, Omerčić Sabine i Zukanović Ilvane.

Na sajmu je predstavljena najnovija tehnologija i tretmani ljudima i stručnjacima u Bosni i Hercegovini u cilju jačanja i razvoja zdravstvenog sektora između Turske i BiH.

Za Anadolu Agency (AA) profesorica dr. Ribana Kadribašić je istakla: "Tu smo ispred Srednje medicinske škole Bjelave. Došli smo da damo podršku ovakvim sajmovima, zdravstvu, unapređenju zdravlja jer smatramo da se u vrijeme pandemije pokazalo da je međunarodna saradnja jako bitna. Svako neznanje koje se može desiti u određenom trenutku ne treba biti sramotno jer razmjenom iskustva i znanja spašavamo život",

Na sajmu su učenici i profesori razgovarali sa predstavnicima klinika o budućoj saradnji te razmijenili iskustva o dosadašnjoj saradnji u kojoj su putem školskog projekta "Dobar komšija" članovi porodica naših učenika dobili mogućnost  liječenja u Turskoj što je profesorica dr. Ribana i izjavila za AA:

- I roditelji naših učenika su operisani u Turskoj, kao i mnoga djeca, nisu baš učenici ali jeste rodbina. Došla sam i da se lično zahvalim organizatoru. Svaki put kada smo tražili pomoć Turske ili kada sam privatno tražila, uvijek sam imala podršku