APLIKACIJA CANVA - RADIONICA ZA UČENICE POVODOM 8. MARTA I IZLOŽBA

Ovogodišnji Međunarodni dana žena

Ujedinjeni Narodi obilježavaju pod temom, "DigitALL: Inovacije i tehnologija za ravnopravnost spolova". Ova je tema usklađena s prioritetnom temom nadolazećeg 67. zasjedanja Povjerenstva za položaj žena „Inovacije i tehnološke promjene te obrazovanje u digitalnom dobu za postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje svih žena i djevojaka”.

Rodno osjetljiv pristup inovacijama, tehnologiji i digitalnom obrazovanju može povećati svijest žena i djevojčica o njihovim pravima i građanskom angažmanu. U skladu sa ovogodišnjom temom u našoj školi, povodom Međunarodnog dana žena, organizirana je radionica "Aplikacija Canva" za učenice, kroz koju su mogle savladati osnove ove aplikacije i tako podići nivo svoje digitalne pismenost.

Radionicu su vodile profesorica Belma Mehanić Kapo i pedagogica Marija Knežević. Učenice su nakon radionice izjavile da im je bilo zabavno te da su već kreirale svoje račune na ovoj aplikaciji. Smatraju i da su unaprijedivši svoju digitalnu pismenost učinile i jedan mali korak u osnaživanju djevojaka u oblasti digitalne tehnologije.

Prezentacija se može pogledati OVDJE

Profesorica Alma Ahmethodžić pripremila je prezentacije o Međunarodnom danu žena koja se može pogledati OVDJE.

Profesorica Alma Ahmethodžić i Debatni klub "Ciceron" upriličili su prigodnu izložbu povodom Međunarodnog dana žena. Izložba je imala za cilj upoznati posjetitelje sa historijatom ovog značajnog datuma. Učenici koji su posjetili izložbu istaknuli su svoje zadovoljstvo s tim da su i na ovakav kreativan način mogli osvježiti svoje znanje o ovoj temi.