J.U. Srednja medicinska škola Sarajevo

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
1. mart Dan nezavisnosti BiH PDF Ispis E-mail
Autor J.M.K.   
Četvrtak, 28 Februar 2013 02:00

Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti su se odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.

 

Naša zemlja je proglasila nezavisnost u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama, nakon čega je od strane VijeĆa ministara Evropske unije 06. aprila 1992. godine uslijedilo meĐunarodno priznanje Republike Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje obilježavanje ovog izuzetno značajnog datuma u hiljadugodišnjoj tradiciji naše domovine predstavlja siguran i jedini ispravan put kojim naša zemlja nezaustavljivo ide naprijed, uz jasno izraženu i snažnu volju naših gradana da žive zajedno sa svima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu. Svi koji i dalje osporavaju ovaj važan historijski datum moraju biti svjesni činjenice da je 1. mart temelj Daytonskom mirovnom sporazumu u kojem je navedeno da Bosna i Hercegovina nastavlja kontinuitet Republike Bosne i Hercegovine sa 1. martom - Danom nezavisnosti i 25. novembrom - Danom državnosti.

Ažurirano Četvrtak, 28 Februar 2013 15:33
 

novi Medicus

Baner
Baner
Baner

Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva

Baner

Vremenske prilike

 
Sarajevo °C
  20.04.2018